Jelenlegi hely

A cégjegyzék és a hivatalos céges dokumentumok

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

A cégjegyzék és a hivatalos céges dokumentumokHa körülnézünk az interneten hivatalos céges dokumentumot keresve, akkor láthatjuk, hogy számos különböző dokumentum típus közül választhatunk. Bemutatjuk a különbségeket az egyes dokumentumok között, hogy azt válaszd, amelyikre tényleg szükséged van.

A leggyakoribb választás a cégkivonat, ugyanis a legtöbb ügyintézéshez cégkivonatra van szükség. Oda kell azonban figyelni arra is, hogy a számos különböző cégkivonat változatból melyiket választjuk. A cégkivonatok a cégjegyzékben található hatályos adatokat tartalmazzák. A hiteles cégkivonat elektronikus formában, a közhiteles papír alapon (és maximális hitelesítéssel), az e-hiteles cégkivonat pedig es3 formátumban tartalmazza hatályos adatokat. Ha külföldön szeretnénk felhasználni, akkor Apostille cégkivonatot igényeljünk.

Ha nem csak a hatályos, hanem a korábbi adatokra is szükségünk van, akkor a cégmásolatra esik a választás. Cégmásolat is kérhető hiteles és közhiteles változatban is.

A talán legegyszerűbb dokumentum a céges névjegy, amely a cég nevét, bankszámlaszámát és statisztikai számjelét tartalmazza. Ha csak ezekre az adatokra van szükségünk, akkor felesleges többet fizetni pl. egy cégkivonatért.

Népszerű dokumentum még a vállalkozások anyagi helyzetének ellenőrzésére a céges mérleg. A mérleg tartalmazza a cég vagyonának összetételét, és azok forrását. A mérlegnek is több típusa van, az általános mérleg mellett eredménykimutatás, kiegészítő mellékletek és közhiteles mérleg is igényelhető.

Back to top