Jelenlegi hely

Hogyan segíti a puzzle az agy működését, fejlődését

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Hogyan segíti a puzzle az agy működését, fejlődésétA puzzle az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási forma, legyen szó egyéni vagy csoportos kikapcsolódásról, szórakozásról. Általában a szórakozás miatt foglalkozunk puzzle kirakással, de a kikapcsolódás mellett számos pozitív hatása is van a puzzle-nek az agyunk működésére, fejlődésére.

A puzzle egy olyan tevékeny, amely az agy minkét felét használja, megdolgoztatja. A bal félteke foglalkozik a logikus gondolkodással, a jobb félteke pedig a kreativitással. Ahhoz, hogy egy puzzle-t ki tudjunk rakni, mindkettőre szükség van. Emiatt a puzzle az egyik legjobb tevékenység az agy fejlesztésére, frissen tartására.

A memória fejlesztésére is kiváló ez a tevékenység. A puzzle kirakás során emlékezni kell arra, hogy egy adott darabot hol láttunk utoljára az asztalon, valamint arra is, hogy a már kirakott puzzle széleinél hova mit tudunk elhelyezni. Ezek pedig együttesen segítenek a rövid távú memória fejlesztésében.

Mivel egy puzzle többféle módon is megoldható, így a kirakás segít a problémamegoldó képesség fejlesztésében is, amit aztán a mindennapokban is lehet hasznosítani.

A puzzle nyugtató hatással is rendelkezik, ha a puzzle kirakásának megoldására koncentrálunk, akkor az agyunk meditatív állapotba kerülhet, aminek köszönhetően csökken a stressz érzetünk, jobban érezhetjük magunkat mind a kirakás során, mind a mindennapok során.

Back to top