Jelenlegi hely

Körömgomba kezelése otthoni módszerekkel

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Körömgomba kezelése otthoni módszerekkelA különböző gombás megbetegedések végigkísérik életünket, és többször is előfordulhat az évek során. Az egyik ilyen sokaknál előforduló megbetegedés a körömgomba. Nézzük meg, hogy körömgomba ellen milyen házi praktikákat lehet alkalmazni.

Gyakori probléma, hogy a körömgomba elfedésével próbálkoznak, elsősorban a hölgyek, mert amúgy is festik a körmeiket, kézen és lábon egyaránt. Ez azonban nem oldja meg a problémát, csak elfedi. A körömlakk helyett tehát más megoldást kell keresni a körömgomba ellen.

Bármilyen módszert is alkalmazunk, a körömgombától nem lehet gyorsan megszabadulni. Ha még időben észrevetted, akkor az almaecet nagyon jó megoldást jelent arra, hogy a körömgomba továbbterjedését megakadályozza. Fele-fele arányban érdemes almaecet és vizet összekeverni, és minden nap abban áztatni a lábakat.

Nem csak áztatni lehet a körmöket, hanem lehet készíteni házilag olyan szert, amit a körömre kell csepegtetni. Ehhez DMSO-t kell hozzáadni vízben feloldott szódabikarbónához. Az így kapott oldatot akár fültisztítóval is lehet a körömre felvinni olyan mennyiségben, hogy be tudja szívni.

Fertőtlenítésre és bőr gyógyításra, gombaölésre az egyik legjobb házi megoldás a teafaolaj. Fontos, hogy a teafaolajat nem szabad elfogyasztani, mert úgy mérgező, a bőrre azonban nagyon jó hatással van. Nem véletlen, hogy rengeteg kozmetikum, krém alapanyagaként használják. Körömgomba ellen napi többször kell alkalmazni.

Back to top