Jelenlegi hely

Kristálycukor helyettesítő lehetőségek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Kristálycukor helyettesítő lehetőségekA kristálycukor amennyire finom és ízletes, annyira káros is az egészségünkre. Rengeteg szénhidrátot tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy jelentősen megemelkedik tőle a vércukorszint. Szerencsére több alternatíva is létezik kristálycukor helyett, melyekkel egészségesebb életmódot folytathatunk, és az édes ízekről sem kell teljesen lemondanunk.

Amivel tisztában kell lenni, hogy a gyümölcscukor ugyan egészségesebb, mint a hagyományos fehér cukor, de a káros tulajdonságai ugyanúgy megvannak, csak kisebb mértékben.

A többi lehetőségek közül a legnépszerűbb cukorhelyettesítő talán az eritrit. Az eritrit természetes ízesítő, és a cukor több negatív tulajdonságát is kiküszöböli. Először is nem tartalmaz kalóriát, így diéta esetén is bátran fogyasztható. A másik előny, hogy az inzulintermelést nem befolyásolja, aminek köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják. Ételek ízesítéséhez, sütéshez és főzéshez is használható.

Természetes cukorhelyettesítő a sztívia. Növényi eredetű cukorhelyettesítőről van szó, amely nem csak ízfokozóként használható, hanem egészséges tulajdonságait is élvezhetjük. Ilyen egészséges tulajdonságok pl. a gyulladáscsökkentő tulajdonság, valamint, hogy a vérnyomásra is jó hatással van a sztívia.

Szintén természetes cukorhelyettesítő a méz. A méz kis mértékben ugyan egészségesebb, mint a cukor, de nagy mértékben ugyanolyan káros hatásai vannak, érdemes tehát nem mézzel kiváltani a teljes cukorfogyasztásunkat.

Back to top