Jelenlegi hely

Lézeres szemműtét érintés nélkül

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Lézeres szemműtét érintés nélkülSokan vannak, akik nem szeretik, ha hozzáér valami a szemükhöz. Ez különösen probléma lehet akkor, ha nem látunk jól, és látásjavító eszközre van szükségünk, ugyanis csak a szemüveg marad, mind megoldás, mert a kontaktlencse ki- és berakása is zavaró tud lenni. Ilyenkor felmerül a lézeres szemműtét lehetősége, azonban vannak olyan kezelések, amikor szintén hozzá kell érni a szemhez. Szerencsére létezik ma már olyan szemműtét típus, amely érintés nélküli, mégpedig a PRK típusú kezelések közül.

PRK kezelések során a szaruhártya hámrétegét el kell távolítani, amit hagyományos PRK kezeléses során a műtétet végző szakorvos szokott elvégezni, kézzel. Sokan azért nem mernek PRK szemműtétet választani, mert ettől meg szeretnék magukat kímélni. Az érintésmentes PRK azonban megoldást jelent a problémájukra, ugyanis a hámeltávolítás nem kézzel történik, hanem lézer végzi, érintés nélkül.

Az érintés nélküli PRK kezelések során egy lézerre van szükség, szemben pl. a FEMTO kezelésekkel, így ezeknek az ára is jóval alacsonyabb. Ez az egy lézer végzi a hámeltávolítást és a látásjavítást is, egy lépésben. Mondani sem kell, hogy egy lézerrel sokkal jobb, pontosabb munkát lehet végezni a hámeltávolítás során, mint amilyen munkát a legjobb orvos végezni tud.

A teljesen automatizált kezelés sokkal gyorsabb, mint a hagyományos PRK, így a kezelési idő, valamint a felépülési idő is lerövidül (mind a kellemetlen érzés a hámréteg regenerálódása alatt, mind a gyógyulás ideje).

Back to top