Jelenlegi hely

Mikor igényeljünk cégmásolatot?

Mikor igényeljünk cégmásolatot?Céges adatok megismerésére, bizonyítására számos különböző dokumentum, hivatalos irat rendelkezésünkre áll. Ezeket a dokumentumokat be tudjuk szerezni egyszerűen az internetről, pl. a https://cegkivonatok.hu/cegkivonat-es-hiteles-cegkivonat-arak/ oldalról. Ahogy láthatjuk, számos különböző típusú dokumentum közül választhatunk, azt fogjuk megvizsgálni, hogy mikor van szükség cégmásolatra.

A cégmásolat elnevezés félrevezető lehet, a dokumentum másik használt neve a cégtörténet, ami sokkal jobban leírja, hogy mit is tartalmaz. A cégmásolat tartalmaz minden adatot, ami egy vállalkozásról a cégnyilvántartásban jelenleg és valaha is szerepelt. Nem szabad összetéveszteni a cégkivonattal, amely csak a jelenleg is hatályos adatokat tartalmazza. A cégmásolat segítségével tehát nem csak egy vállalkozás jelenlegi adatait, jellemzőit tudhatjuk meg, hanem betekintést nyerhetünk egy cég teljes történetébe is.

Pályázatok, banki ügyintézések stb. esetén elegendő a cégkivonat, azonban pl. egy cég megvásárlása vagy hosszú távú partneri kapcsolat kialakítása előtt minél több információt tudunk a másik cégről, annál jobb. Akkor érdemes tehát cégmásolatot beszerezni, ha a lehető legtöbb információra van szükségünk egy vállalkozásról, különösen a teljes történetéről.

Maguk az adatok nagyon hasonlóak a cégkivonat tartalmához, a különbséget az jelenti, hogy a cégmásolatban a módosítások, változások dátumozva vannak, így tudni lehet, hogy melyik információ mikor, miről, mire változott a cég működése során.

Back to top