Jelenlegi hely

Mikor igényeljünk cégmásolatot?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Mikor igényeljünk cégmásolatot?Céges adatok megismerésére, bizonyítására számos különböző dokumentum, hivatalos irat rendelkezésünkre áll. Ezeket a dokumentumokat be tudjuk szerezni egyszerűen az internetről, pl. a https://cegkivonatok.hu/cegkivonat-es-hiteles-cegkivonat-arak/ oldalról. Ahogy láthatjuk, számos különböző típusú dokumentum közül választhatunk, azt fogjuk megvizsgálni, hogy mikor van szükség cégmásolatra.

A cégmásolat elnevezés félrevezető lehet, a dokumentum másik használt neve a cégtörténet, ami sokkal jobban leírja, hogy mit is tartalmaz. A cégmásolat tartalmaz minden adatot, ami egy vállalkozásról a cégnyilvántartásban jelenleg és valaha is szerepelt. Nem szabad összetéveszteni a cégkivonattal, amely csak a jelenleg is hatályos adatokat tartalmazza. A cégmásolat segítségével tehát nem csak egy vállalkozás jelenlegi adatait, jellemzőit tudhatjuk meg, hanem betekintést nyerhetünk egy cég teljes történetébe is.

Pályázatok, banki ügyintézések stb. esetén elegendő a cégkivonat, azonban pl. egy cég megvásárlása vagy hosszú távú partneri kapcsolat kialakítása előtt minél több információt tudunk a másik cégről, annál jobb. Akkor érdemes tehát cégmásolatot beszerezni, ha a lehető legtöbb információra van szükségünk egy vállalkozásról, különösen a teljes történetéről.

Maguk az adatok nagyon hasonlóak a cégkivonat tartalmához, a különbséget az jelenti, hogy a cégmásolatban a módosítások, változások dátumozva vannak, így tudni lehet, hogy melyik információ mikor, miről, mire változott a cég működése során.

Back to top