Jelenlegi hely

Milyen virágot válasszunk temetésre?

Milyen virágot válasszunk temetésre?A temetésekhez tartozó szokás, hogy koszorúkat, virágokat visznek az emberek, ezzel is megemlékezve az elhunytról. Rengeteg különböző választási lehetőségünk van, amikor eldöntjük, hogy milyen virágot viszünk, érdemes azonban a választással kapcsolatban szót ejteni a szokásokról.

A fő koszorúkat, melyek általában álló koszorúk szoktak lenni, a közeli családtagot, hozzátartozók szokták választani. Ezek a legnagyobb koszorúk, a legszebbek, és természetesen a legdrágábbak is.

A koporsódíszek, urnadíszek is a család választásai általában, a koporsóra vagy az urna elé helyezik őket általában.

Milyen virágot válasszunk?

Először is a tartoznak hagyományok a virágok színét illetően. A fehér az ártatlanságot, tisztaságot jelképezi, semleges színnek számít, így sokan választják. A piros a szeretet, szerelem színe, közeli hozzátartozóknak ajánlott leginkább. A többi szín is választható természetesen, a rózsaszín számít nőies színnek.

Távolabbi rokonként, ismerősként a gyakori választások általában a fekvő koszorúk és a sírcsokrok. A fekvő koszorú a drágább választás a kettő közül, viszont előnye, hogy több méretben is elkészíthető, függően attól, hogy kik és hányan viszik. A sírcsokor olcsóbb, azonban ugyanúgy esztétikus, stílusos tud lenni. Ha egyedül megyünk a temetésre, akkor gyakran a sírcsokor a legjobb választás.

Back to top