Jelenlegi hely

Mire való a gégecső?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Mire való a gégecső?Gégecsöveket rengetek különböző területen alkalmaznak, biztosan mindenki találkozott már velük valahol. Főként a villanyszerelési munkálatok kellékéről van szó, általában műanyagból készül, és több fontos funkcióval is rendelkezik.

A gégecsőben általában vezetékeket húznak végig, a gégecső feladata pedig ezeknek a vezetékeknek a védelme. Általában földben elvezetett kábelezés esetén szoktak gégecsövet használni. Ha gégecső nélkül vezetik a kábeleket a földben, akkor könnyen megrongálódhatnak, ha pl. rálép valaki, vagy akár valamilyen járművel keresztülmegyünk rajta, A gégecső felfogja ezeket az erőhatásokat, mivel sokkal jobban véd, mint a kábelek burkolata. Mivel a gégecsövek hajlékonyak, rugalmasak, ezért a kábelezést nem akadályozzák, csak egy kicsivel nagyobb helyet kell biztosítani a kábeleknek. A lépésállóság mellett a gégecsövek többek között általában hajlékonyak, alacsony tűzveszélyességűek, alaktartók is.

A védelem mellett a szigetelést is biztosítja a gégecső. A földben nedvességnek lennének kitéve a kábelek plusz védelem nélkül, ami hibás működéshez, valamint akár veszélyes helyzetekhez is vezethet. Ezeket is el lehet kerülni a gégecső használatával.

Az sem probléma, ha nem föld alatt vagy beépítve alkalmaznánk gégecsövet, számtalan olyan típus létezik ugyanis, melyek esztétikailag is megállják a helyüket, így falon kívül, föld felett, vagyis jól látható helyeken is bátran használhatók, nem rontják az épületek összképét.

Back to top