Jelenlegi hely

Porzsákos és porzsák nélküli porszívók összehasonlítása

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/public_html/includes/common.inc 394 sor).

Porzsákos és porzsák nélküli porszívók összehasonlításaHa porszívó vásárlás előtt állsz, akkor valószínűleg benned is megfogalmazódott már a kérdés, hogy milyen porszívót vásárolj, porzsákost vagy porzsák nélkülit.

A porzsákos porszívók előnyei

A porzsákos porszívók, ahogy a nevük is mutatja, egy porzsákba gyűjtik a port. Ez a hagyományos megoldás, szinte minden régi porszívó így működött, és ma is rendkívül népszerű. A porzsák a higiénikus választás, egy helyen összegyűlik minden kosz, por, amit a porszívó felszív, amikor megtelik, tisztítani kell, majd pedig egy bizonyos használati idő után cserélni. Kifejezetten ajánlott azok számára, akik allergiában szenvednek, mert a felszívott por nem kerül vissza a levegőbe a porzsáknak köszönhetően. A porzsákos porszívók közé tartozik a HEPA szűrős porszívó is, amely a legkisebb porszemcséket sem engedi át.

A porzsák nélküli porszívól előnyei

Ezek a porszívók nem porzsákba, hanem egy kamrába gyűjtik a felszívott port. Ezt a kamrát rendszeresen kell ugyan tisztítani, de nem kell pénzt költeni rá, mint porzsákos porszívóknál az új porzsákokra, így hosszú távon rengeteget lehet spórolni ezzel a megoldással. A kamrák általában átlátszóak, így könnyedén észre lehet venni, ha tisztításra van szükség. Porzsákoknál nehezebb a helyzet, mert az ellenőrzéshez is fel kell már nyitni a porszívót. Mivel nem kell folyamatosan porzsákot cserélni, eldobni, így ez a környezetkímélő választás a két lehetőség közül.

Back to top